Reklama
  • Środa, 11 stycznia (13:05)

    Sałatka z tuńczykiem i ogórkami kiszonymi

Składniki na 6 porcji: ■ 30 dag tuńczyka w kawałkach (w oliwie) ■ 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach ■ 3 ogórki kiszone ■ cebula ■ kilka czarnych oliwek ■ sól ■ pieprz ■ natka pietruszki.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Tuńczyka podziel na mniejsze cząstki. Obrane ziemniaki pokrój w dużą kostkę. Cebulę potnij w piórka, a ogórki w kosteczkę.

➋ Przełóż składniki do salaterki i delikatnie wymieszaj.

➌ Kilka łyżek oliwy z tuńczyka dopraw solą oraz pieprzem i połącz z posiekaną natką.

➍ Polej sosem sałatkę, a na wierzchu rozłóż czarne oliwki. Odstaw ją na kwadrans, by smaki dobrze się połączyły.

➜ Przygotowanie: 30 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 260

Elżbieta Połowniak ze Stalowej Woli

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: pół główki sałaty lodowej, 1 marchewka, 2 duże czerwone cebule, 2 dymki ze szczypiorem, 6 filetów śledziowych z octu, 4 łyżki oliwy, 1 łyżka musztardy, cukier, sok z cytryny, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.