Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:38)

    Sałatka z wieprzową polędwiczką - w godzinę

Zdjęcie

Sałatka /Smacznego
Sałatka
/Smacznego

Składniki:

- spora polędwiczka wieprzowa,
- łyżka ostrej musztardy,
- łyżka sosu sojowego,
- opakowanie mieszanki sałat,
- 10 bardzo świeżych średnich pieczarek,
- 10 malutkich pomidorków,
- 5 dag parmezanu w kawałku,
- 3 łyżki oleju
Sos:
- 6 łyżek oliwy,
- łyżka sosu sojowego,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- pieprz,
- maleńki posiekany ząbek czosnku

Przygotowanie:

Reklama

W misce wymieszać musztardę z sosem sojowym, włożyć mięso i obtoczyć je w marynacie, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie usmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, lecz na małym ogniu na złoto. Mięso odstawić, aby lekko przestygło.

Pieczarki oczyścić delikatnie, pokroić w cienkie plasterki, umyte pomidorki przekroić na pół. Do sporej salaterki wsypać opakowanie sałaty, dołożyć pomidorki oraz pieczarki.

Mięso pokroić w cienkie plasterki i dołożyć do miski. Wszystkie składniki sosu wymieszać, polać sałatkę.

Parmezan pokroić na cienkie wiórki, dodać do sałatki.

Przy pomocy sałatkowych łyżek wszystko razem delikatnie połączyć.


Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag serka włoskiego (typu capri lub sorento), sól, pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki, pieprz, pół pęczka koperku, 1 pęczek rzodkiewki, 2 żółte papryki, 10 dag kolorowych... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.