Reklama
  • Czwartek, 4 lutego (13:05)

    Sałatka z wołowiną

Składniki: • pół paczki dowolnego makaronu • 3 pomidory (najlepiej malinowe) • długi ogórek • czerwona cebula • 30 dag pieczonej wołowiny • pół pęczka natki pietruszki • sól • pieprz • 3 łyżki oleju

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź, przepłucz zimną wodą, żeby się nie sklejał.

Reklama

2. Pomidory przelej wrzącą wodą i zdejmij z nich skórkę. Pokrój w dość dużą kostkę razem z obranym ogórkiem. Cebulę i mały pęczek natki pietruszki posiekaj.

3. Wszystkie składniki sałatki połącz, dopraw solą i pieprzem, skrop olejem i wymieszaj. Na wierzchu rozłóż plastry pieczonej wołowiny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:sa | z | sałatka | sałatki

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: • kubeczek pomidorków koktajlowych • duża kulka mozzarelli • pół małego słoiczka czarnych oliwek • garść bazylii • sól morska • oliwa • zielone pesto. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.