Reklama
  • Czwartek, 4 lutego 2016 (13:05)

    Sałatka z wołowiną

Składniki: • pół paczki dowolnego makaronu • 3 pomidory (najlepiej malinowe) • długi ogórek • czerwona cebula • 30 dag pieczonej wołowiny • pół pęczka natki pietruszki • sól • pieprz • 3 łyżki oleju

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź, przepłucz zimną wodą, żeby się nie sklejał.

Reklama

2. Pomidory przelej wrzącą wodą i zdejmij z nich skórkę. Pokrój w dość dużą kostkę razem z obranym ogórkiem. Cebulę i mały pęczek natki pietruszki posiekaj.

3. Wszystkie składniki sałatki połącz, dopraw solą i pieprzem, skrop olejem i wymieszaj. Na wierzchu rozłóż plastry pieczonej wołowiny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:sałatka | sałatki

Zobacz również

  • Składniki: 4 jajka, 1 dojrzałe awokado, sok z cytryny, 1 mała cebula, 2-3 pomidory, 10 dag żółtego sera, 6 łyżek majonezu, sól, pieprz, listki natki lub kolendry do dekoracji. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.