Reklama
  • Czwartek, 4 lutego 2016 (13:05)

    Sałatka z wołowiną

Składniki: • pół paczki dowolnego makaronu • 3 pomidory (najlepiej malinowe) • długi ogórek • czerwona cebula • 30 dag pieczonej wołowiny • pół pęczka natki pietruszki • sól • pieprz • 3 łyżki oleju

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź, przepłucz zimną wodą, żeby się nie sklejał.

Reklama

2. Pomidory przelej wrzącą wodą i zdejmij z nich skórkę. Pokrój w dość dużą kostkę razem z obranym ogórkiem. Cebulę i mały pęczek natki pietruszki posiekaj.

3. Wszystkie składniki sałatki połącz, dopraw solą i pieprzem, skrop olejem i wymieszaj. Na wierzchu rozłóż plastry pieczonej wołowiny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV
Więcej na temat:sałatka | sałatki

Zobacz również

  • Składniki: Pół małej sałaty lodowej, 1 radicchio, 1 ogórek, 1 cebula, sól, 10 dag sera typu feta, cukier, 10 dag żółtych pomidorków koktajlowych, 6 pomidorków rzyms., 10 zielonych oliwek, 1/3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.