Reklama
  • Piątek, 17 lutego 2017 (14:05)

    Sałatka ziemniaczana

Składniki: 5 średnich ziemniaków, 1 czerwona papryka, cebula, pę czek rzodkiewek, 150 g pomidorków kok tajlowych, sok z cytryny, 8 łyżek oliwy, świeża bazylia, sól, pieprz, tymianek, chili, mielone suszone pomidory.

Przygotowanie:

Reklama

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Obierz, pokrój w talarki. Cebulę drobno posiekaj. Paprykę pokrój w cienkie paseczki, rzodkiewkę w półplasterki a pomi dorki koktajlowe na połówki.

Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw ziołami. Ziemniaki i pozostałe warzywa włóż do miski i wymieszaj, dodaj listki bazylii. Polej sosem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 1 garść młodych listków mlecza, po 20 dag żółtych i czerwonych pomidorków, 2 ogórki, 10 dag sera feta, cukier, sól, 10 czarnych oliwek, cebula, pęczek natki, 1/3 szkl oleju, ocet, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.