Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (09:05)

    Śledziowa sałatka

Składniki: 60 dag ziemniaków , 2 cebule, 4 marchewki, słoiczek majonezu, słoiczek startych buraków, 5 pokrojonych filetów śledziowych, szczypiorek, sól, oliwa

Ziemniaki i marchewki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź. Cebule obierz i posiekaj, przełóż na sitko i sparz wrzącą wodą. Wszystkie warzywa, oprócz cebuli, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Spód salaterki wyłóż przezroczystą folią. Posmaruj oliwą i połóż warstwę ziemniaków.

Posmaruj majonezem, posyp marchewką i ponownie posmaruj majonezem. Jako kolejne warstwy układaj: pokrojone śledzie, cebulkę i buraczki. Każdą smaruj majonezem. Gotową sałatkę wstaw do lodówki. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem i podawaj.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4 połówki marynowanej czerwonej papryki, po 2 strąki zielonej i czerwonej papryki, 1 puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula, miód, 2 ząbki czosnku, roszponka, 6 łyżek oliwy, sok z cytryny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.