Reklama
  • Środa, 12 lipca (08:00)

    Śledziowa z dymką i ziemniakami

Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i koperku.

czas ok. 30 min; porcja – 480 kcal, cena 3,80 zł

Reklama

1 Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Gotuj z dodatkiem soli około 20 minut, odlej i pozostaw do przestudzenia. Dymkę ze szczypiorkiem opłucz, osusz, drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki. Śledzie osącz i pokrój na kawałki.

2 Przygotowane składniki wymieszaj w misce z ziemniakami, oprósz pieprzem i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, wymieszaj.

3 Śmietanę połącz z majonezem. Koperek i pietruszkę opłucz, posiekaj, dodaj do sosu. Polej sałatkę, schłodź.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 1 długi ogórek sałatkowy, 2 pęczki rzodkiewek, pół pęczka koperku, 1 łyżka octu ryżowego, 3 łyżki oleju sezamowego, 2 łyżki ziaren sezamu, cukier puder, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.