Reklama
  • Czwartek, 23 lutego (14:00)

    Sprawdzone sposoby na pyszne sałatki

✓Do warzywnego torcika możesz użyć różnego rodzaju warzyw, ale także sera lub usmażonego kurczaka.

Reklama

✓ Sałatki, które serwujesz w porze obiadu, podaj z sosem na bazie majonezu, bo jest on bardziej sycący. Natomiast sałatki, które przygotujesz na kolację, możesz podać z sosem winegret lub innym na bazie oliwy.

✓Sałatki polewaj sosem i posól na kilka chwil przed ich podaniem na stół. Wtedy sałatka będzie wyglądała i smakowała świeżo i smacznie.

✓Sałatkę na tak szczególne świętowanie jak sylwester możesz dodatkowo uatrakcyjnić, podając ją na przykład w kruchych babeczkach.

✓ Nad ranem dla gości możesz stworzyć sałatkę bardziej sycącą, na bazie kaszy lub ryżu, mięsa albo ryby z dodatkiem śmietanowego sosu z przyprawami.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag piersi kurczaka (lub indyka), 6 jajek, 1 duże winne jabłko, 15 dag żółtego sera (typu morski lub edamski), 3 łyżki orzechów włoskich, majonez, sól, pieprz, natka, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.