Reklama
  • Poniedziałek, 21 marca (13:00)

    Świąteczna sałatka warstwowa

Składniki na 6 porcji: 1/2 op. mieszanych sałat, 10 dag żółtego sera, sos włoski, po kilka czarnych oliwek i pie czarek, cebula, 1 garść kiełków fasoli, 1 duża marchewka, pieprz, 1/2 puszki groszku, majonez, 20 dag wędliny drobiowej, sól, pieprz.

1. Sałaty opłucz, osusz. Wymieszaj z sosem włoskim (przygotuj go wg przepisu na opakowaniu). Ułóż na dnie szklanej miski. Posyp startym serem. Oliwki osącz, pokrój w krążki, obrane pieczarki w plasterki. Rozsyp na serze, oprósz solą i pieprzem.

2. Kolejne warstwy to pokrojona w krążki czerwona cebula, kiełki, obrana i pokrojona w paseczki lub starta na tarce o dużych oczkach marchewka i osączony groszek. Na warstwie gro szku rozsmaruj kilka łyżek majonezu. Oprósz go solą i pieprzem, udekoruj paskami wędliny.

Reklama

Czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 2,40 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:sałatka

Zobacz również

  • Sałata: pół główki młodej kapusty • pęczek rzodkiewek • 2 cebule dymki • pół pęczka koperku • pół pęczka pietruszki • sól • pieprz. Sos: olej słonecznikowy • 3 łyżki soku z cytryny •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.