Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Szpinak z grilowaną cukinią

Składniki: 2 średnie cukinie, 100 g szpinaku baby, duży ząbek czosnku, 125 g (opakowanie) solonych orzeszków ziemnych, 5 łyżek octu win nego z czerwonego wina, oliwa z oliwek, sok wyciśnięty z limonki, 250 g sera feta, oregano, sól, pieprz.

Przygotowanie: Umyte cukinie pokrój w cienkie podłużne plastry (najwygodniej obieraczką do warzyw). Oprósz je solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej do momentu pojawienia się ciemnych pasków.

Liście szpinaku umyj, osusz. Orzeszki upraż na suchej patelni. Ocet, sok z limonki, oliwę, oregano, drobno posiekany czosnek wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

Reklama

Cukinię połącz ze szpinakiem, orzeszkami, rozkrusz fetę. Polej sałatkę przygotowanym winegretem.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Składniki: 6 ziemniaków, 4 dymki ze szczypiorem, sól, 25 dag pomidorków koktajlowych, 50 dag śledzi korzennych, 20 dag śmietany 12 proc., cytryna, pieprz, 3 łyżki majonezu, po 3 gałązki natki i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.