Reklama
  • Czwartek, 4 lipca 2013 (12:00)

    Wykwintna sałatka na ciepło z cukinią

Składniki na 6 porcji: 1 cukinia, po 1/2 papryki czerwonej i żółtej, 1 cebula, 5 suszonych pomidorów , 5 pieczarek, oregano, bazylia, sól , 2 łyżki oliwy, sok z 1 cytryny, 3 łyżki wody, 2 łyżki musztardy, papryka ostra, pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Reklama

1. Wszystkie warzywa i grzyby dokładnie umyj i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Suszone pomidory odsącz z oleju i przekrój na pół.

3. Cukinię posól i odstaw na pół godziny, żeby puściła sok. Następnie wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.

4. Ułóż warzywa na tacce, posyp oregano oraz bazylią i ugrilluj.

5. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dolej wodę, dodaj musztardę, paprykę w proszku, sól i pieprz.

6. Sos wymieszaj. Zalej nim grillowane warzywa. Podawaj na ciepło.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Super TV
Więcej na temat:z | ciepło | sałatka | cukinia

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 słoik selera konserwowego, 1/2 puszki ananasa krojonego, 1 mała puszka kukurydzy, 10 dag rodzynek, 3 jajka ugotowane na twardo, 1 czerwona papryka, 1 mały por, 1 ogórek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.