Reklama
  • Środa, 30 września 2015 (13:06)

    Zielona sałatka z jabłkiem

• 1 mała bulwa kopru włoskiego • 2 łodygi selera naciowego • 1 jabłko • garść orzechów pekan lub włoskich • 1 łyżka posiekanego cieniutkiego szczypiorku • 2 garście liści szpinaku ; Sos: • 4 łyżki oliwy z oliwek • sok z 1/2 cytryny • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego • 1 łyżka brązowego cukru • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego • 1,5 łyżki octu jabłkowego

Reklama

Połącz składniki sosu. Koper włoski przekrój na ćwiartki i posiekaj na cienkie plasterki. Wymieszaj ze szpinakiem, posiekanym selerem, plasterkami jabłka, orzechami i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem, polej dressingiem.

• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 7 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Show
Więcej na temat:sos | S.O.S. | z | sałatka | zieloni | jabłka | sosy

Zobacz również

  • Posiekaj kilka gałązek natki albo bazylii. Na patelnię bez tłuszczu wsyp 3 łyżki ziarenek sezamu. Zrumień je i wystudź. Sezam wymieszaj z 3–4 łyżkami pokruszonych krakersów. Z 20 dag koziego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.