Reklama
  • Środa, 30 września 2015 (13:06)

    Zielona sałatka z jabłkiem

• 1 mała bulwa kopru włoskiego • 2 łodygi selera naciowego • 1 jabłko • garść orzechów pekan lub włoskich • 1 łyżka posiekanego cieniutkiego szczypiorku • 2 garście liści szpinaku ; Sos: • 4 łyżki oliwy z oliwek • sok z 1/2 cytryny • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego • 1 łyżka brązowego cukru • 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego • 1,5 łyżki octu jabłkowego

Reklama

Połącz składniki sosu. Koper włoski przekrój na ćwiartki i posiekaj na cienkie plasterki. Wymieszaj ze szpinakiem, posiekanym selerem, plasterkami jabłka, orzechami i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem, polej dressingiem.

• 15 minut • dla 4 osób • cena ok. 7 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Show
Więcej na temat:sos | S.O.S. | sałatka | zieloni | jabłka | sosy

Zobacz również

  • Składniki: 1 opakowanie mieszanych sałat, 1 cebula, 1 ogórek sałatkowy, 30 dag pomidorków rzymskich, 15 dag sera typu bałkańskiego, 3-4 łyżki zielonych oliwek, 1/3 szklanki oleju, ocet winny,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.