Sałatka z różnych sałat

sałatka z sałat

Przepis na sałatkę z różnych sałat

Przepis na sałatkę z różnych sałat, makaronów i truskawek
Opracowujemy przepis na akompaniament sałaty z różnych sałat, makaronu i truskawek.

Składniki (3 osoby):
300 g zróżnicowanych sałat
100 g małego makaronu
10 truskawek
9 orzechów włoskich
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra
ocet
sól
Opracowanie receptury Sałaty z różnych sałat, makaronów i truskawek:
Umyć liście sałaty, osuszyć, posiekać i umieścić je w misce.

Podgrzać wodę, a gdy zacznie się gotować, doprawić i dodać makaron. Gotuj go przez czas wskazany na opakowaniu. Wyjąć, odświeżyć i dodać do talerza.

Truskawki umyć, pokroić na małe kawałki i dodać.

Rozłupać orzechy włoskie, posiekać i posypać sałatką.

Doprawić i ubrać się w olej i ocet. Podawać.

 

Orientacyjny koszt

250 g – cena truskawek –  2 zł

100 g- cena orzechów włoskich – 10 zł

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *