Jak zamówić tort?
Torty zamawiane są na różne okazje – wesela, chrzciny, imieniny, urodziny, rocznice ślubów itp. Bez względu jednak na to, jaką uroczystość ma uświetnić tort, musi być on smaczny i pięknie się prezentować. Jak złożyć zamówienie, aby okazało się one strzałem w dziesiątkę?
Tort na zamówienie – wybierz odpowiednie ciasto
Składając zamówienie na tort, trzeba w pierwszej kolejności zaznaczyć, na jaką okazję jest on potrzebny. Głównie od tego zależy to, jak będzie wyglądać i jakie składniki zostaną wykorzystane do jego wykonania. Klienci Piekarni Grzybki podkreślają, że pomimo gotowych wariantów proponowanych przez cukiernię, zawsze można wprowadzić do nich modyfikacje zgodne z indywidualnymi preferencjami i oczekiwaniami. Personalizacja – to wówczas zyskują torty na zamówienie. Ursynów to doskonały przykład lokalizacji w Warszawie, gdzie wspomniana cukiernia realizuje zamówienia na torty. Ciasto można wzbogacić np. o napisy, figurki i inne ozdoby z masy cukrowej oraz o świeczki okolicznościowe.
Tort na zamówienie – jaka liczba kawałków?
Omawiając z pracownikami cukierni szczegóły zamówienia, trzeba podać liczbę gości, którzy wezmą udział w uroczystości. Poszczególne cukiernie stosują różne przeliczniki, jeśli chodzi o wielkość tortu w odniesieniu do liczby osób zaproszonych na przyjęcie. Na ogół jednak wychodzą z założenia, że na jednego uczestnika przypada jeden kawałek ciasta. Trzeba przy tym pamiętać o tym, że wielkość i waga tortu zależą również od składników.
Tort na zamówienie – jaki smak?
Wybór smaku tortu to spore wyzwanie, któremu niełatwo sprostać. Jeżeli trudno się zdecydować, najrozsądniejszym rozwiązaniu jest postawić na klasykę – czyli np. na tort śmietanowy lub czekoladowy. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby połączyć pewne smaki, wzbogacając je owocowymi dodatkami etc. Tort ma w pierwszej kolejności smakować głównym bohaterom uroczystości, np. młodej parze, ale nie wolno zapominać również o gościach. Z tego względu wybór klasyki bywa najrozsądniejszym rozwiązaniem.